Tort racoros fara blat

de lucy2002 in Torturi, 13 Iul 2014 | 10533 vizualizari

 

...un tort rapid ,racoros si foarte delicos!

 

INGREDIENTE

  • 500ml frisca vegetala
  • doua oua
  • 2 linguri de zahar
  • fructe din compot ( caise si visine )
  • 2 linguri de gelatina
  • 100 ml lapte
  • fructe confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros fara blat:

Mixam frisca vegetala pana isi dubleasa volumul . Gelatina se pune la hidratat cu zeama din compot. Batem ouale cu zaharul ,adaugam laptele si le punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la racit. Topim gelatina pe baia de aburi apoi incorporam in crema de ou amestecand bine. Aceasta crema o adaugam peste frisca si amestecam cu atentie.

Luam o tava rotunda si o ungem cu unt dupa care turnam compozitia adaugand bucati de fructe din compot ( caise si cirese ) si dam tava la frigider dupa ce am pus o folie pe ea . Se scoate dupa 5 ore din frigider si se lasa pentru 10 minute la temperatura camerei dupa care cu ajutorul unul platou ( se pune peste tava )si se rastoarna .

Pofta buna !

TIPS-URI

1

tava se unge cu unt sau margarina

2

de preferat fructe din compot

3

se scoate din frigider si se lasa 10 minute la temperatura camerei pentru a usura scoaterea din tava a tortului

4

puteti adauga fructe confiate

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros fara blat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni